Skip to content
BFiles

Om

... mej: Jag som skriver på de här sidorna är entusiastisk hobby-släktforskare, och dessutom en så'n där IT-typ. Jag har "Asperger delight" -- jag har lätt för att se, och förlora mej i, detaljerna, vilket stundvis gör mina närmaste något irriterade ... men det är helt klart en fördel både i släktforskeriet, och i IT-andet. Jag är också en kart-galning; jag kan inte gå förbi en karta utan att titta på den.

... släkten: Har rötter i flera hörn av Sverige: Västmanland, Småland, Roslagen, Värmland, Hälsingland. Finland och Estland. Präster och adel. En rysk desertör, en tysk handelsman, flamländska vävare ... Blandade karameller, alltså! Tanken är att släkten ska dyka upp här så småningom, som Gustav, eller kanske i trädform (när jag listat ut hur).

... det här websajtet: är en Gatsby-app, med ett tema från utvecklaren LekoArts -- men anpassat för att bli mer webbsajt än blogg. Som IT-nörd kan jag ju inte bara köra en vanlig WordPress, eller hur? Och med något som Gatsby kan jag börja bygga på min alldeles egna släktforsknings-app ... En stor fördel med Gatsby är att där finns lätt-använt stöd för Markdown, med vilket det går snabbt att skriva mycket text, snyggt -- inget struligt pillande med html, eller redigeringsverktyg med menyer och knappar och sånt.

... festerman och BFiles: Ja, var kommer namnen ifrån? Jo, dom är minnen från min IT-karriär: BFILE är en datatyp i Oracle's databaser, som jag ägnat flera år åt, och kan kanske med lite vilja sägas beskriva min karriär (vi tar det en annan gång ... 😀); festerman inträdde första gången i mitt liv som avsändare till en serie spam-mejl, någon gång i Internets ungdom: hans fulla namn var Festerman Wubnig, och jag adopterade namnet som mitt handle för olika sajt på nätet. Tyckte kanske att den var lite värt att hedras ändå, ansträngningen att koka ihop en bunt "nästan riktiga" namn att skicka spam som ...

... ellipsis: märks kanske att jag använder alldeles för ofta i skriven text ... oftast som en slags tankepaus, och kanske inte precis som det är tänkt. Ska försöka minska på det ... :)

... kontaktuppgifter: brukar man ha på sådana här sidor: jag kan kontaktas på epost-adressen festerman_kanelbulle_bfiles_punkt_se, fast först efter lite transformation -- om det inte är uppenbart vad det ska vara, prova echo festerman_kanelbulle_bfiles_punkt_se | sed 's#_kanelbulle_#@#' | sed 's#_punkt_#.#'.

© 2022 av festerman. Använd gärna uppgifterna
men tala om var dom kom ifrån.
Byggd med GatsbyJS
Theme av LekoArts